17/6-10

17/6-10
När vi kom tillbaka så hade oljan bildat kristaller! Det är tydligen vanligt att man får en olja och att det sedan blir kristaller, så inga konstigheter med det. Idag omkristalliserade vi bara kristallerna, det gör vi bara för att få bort eventuella biprodukter. Det gick snabbt och var enkelt, inget krångel.
Vi var på en till föreläsning som egentligen inte hörde till vårt projekt men det var så intressant så att jag var tvungen att nämna den. Föreläsningen handlade om celler som alternativ till djurförsök, att man använde stamceller och laborerade med dem istället för att plåga djur.
När vi kom tillbaka nu dagen efter så hade oljan bildat kristaller! Det är tydligen vanligt att man får en olja och att det sedan blir kristaller, så inga konstigheter med det. Idag omkristalliserade vi bara kristallerna, det gör vi bara för att få bort eventuella biprodukter. Det gick snabbt och var enkelt, det blev en kort dag i labbet.
Vi var även på en till föreläsning som egentligen inte hörde till vårt projekt men det var så intressant så att jag var tvungen att nämna den. Föreläsningen handlade om celler som alternativ till djurförsök, att man kan använda stamceller och testa sig fram istället för att testa saker på djur och plåga dem. Jag tycker att sådana framsteg inom forskningen är riktigt bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0