16/6-10

16/6-10
Idag hade vi först genom gång på hur man skriver en rapport korrekt, forskarskolan slutar med att man lämnar in en rapport på det man har gjort. Sen var det tillbaka till labbet.
Nu när vi har skapat vår Koser's reagens kan vi börja med vårt egentliga projekt och det börjar med att göra en syntes av en tosylerad keton som är det första steget på projektet. Nu var det mycket roligare att laborera för det var massor av nya saker som vi skulle göra, t.ex. återloppskokning, destilering under vakuum och extrahering. Syntesen gick bra men vi fick fram en olja istället för kristaller, men vi låter det stå och torka under natten så får vi se hur det ser ut då.
Idag hade vi först en genomgång på hur man skriver en rapport korrekt. Hela forskarskolan slutar med att man lämnar in en rapport på projektet man har gjort, sen får man den rättad och tillbaka skickad tills den är i ett bra skick. Efter genomgången var det tillbaka till labbet.
Nu när vi har skapat vår Koser's reagens kan vi börja med vårt projekt. Projektet börjar med att göra en syntes av en tosylerad keton, som är det första steget av tre. Den här gången var det mycket roligare att laborera för det var massor av nya saker vi skulle göra, t.ex. återloppskokning, destilering under vakuum och extrahering. Syntesen gick bra men vi fick fram en olja istället för kristaller, därför låter vi den stå och torka under natten så får vi se hur det ser ut imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0