15/6-10

15/6-10
Idag framställde vi en syntes av Koser’s reagens. Det som jag tyckte var häftigt var att den molekylen inte fanns att köpa, utan vi var tvungna att göra den för att kunna börja vårt projekt. När vi gjorde Koser's reagens var det inget nytt när det kommer till hur man laborerar, utan det var bara att blanda olika ämnen som i grundskolan/gymnasiet. Det var fortfarande lite spännande för det är en helt ny miljö och allt känns mycket viktigare och mer "på riktigt".
Vi hade även en föreläsning som handlade om organisk kemi med inriktning på kiralitet, kiralitet har den del att göra med i vårt projekt.
Liten notis:
Ett föremål är kiralt om det inte är identiskt med sin spegelbild. Man kan tänka sig ett par händer, men att de har helt olika egenskaper man kanske borstar tänderna med den ena och spelar tennis med den andra.
Idag framställde vi en syntes av Koser’s reagens. Det som jag tyckte var häftigt var att den molekylen inte fanns att köpa, utan vi var tvungna att göra den själva för att kunna börja vårt projekt. När vi gjorde Koser's reagens var det inget nytt när det kommer till hur man laborerar, utan det var bara att blanda olika ämnen som i grundskolan/gymnasiet. Det var fortfarande lite spännande för det är en helt ny miljö och allt känns mycket viktigare och mer "på riktigt".
Vi hade även en föreläsning som handlade om organisk kemi med inriktning på kiralitet, kiralitet har den del att göra med i vårt projekt.
Liten notis:
Ett föremål är kiralt om det inte är identiskt med sin spegelbild. Man kan tänka sig ett par händer som är spegelbilder av varandra, men att de har helt olika egenskaper man kanske borstar tänderna med den ena och spelar tennis med den andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0